Το πρώτο pick-up της Mercedes είναι γεγονός.Eντυπωσιακό και πολυτελές, θέτωντας νέα στάνταρ στην κατηγορία.

 

Ένα από τα πιο... απρόσμενα μοντέλα παρουσιάστηκε ως πρωτότυπο, δείχνοντας πως θα είναι η Mercedes-Benz των pick-up οχημάτων.

Σύμφωνα με τον κ. Dieter Zetsche, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Dailmer AG και Επικεφαλής αυτοκινήτων της Mercedes-Benz, η X-Class είναι ένα όχημα που αναμένεται να καλύψει ένα από λίγα κενά της αγοράς όπου η γερμανική εταιρεία δεν έχει κάποιο μοντέλο της.

Η Χ-Class είναι ένα pick-up όχημα με πολυτελή «χαρακτήρα», υψηλό επίπεδο ασφάλειας, ποιότητας κατασκευής και εξοπλισμού. Προέκυψε από τη συνεργασία της Mercrdes-Benz με τη Nissan-Renault και βασίζεται το σασί των Navara και Alaskan, αντίστοιχα.

Βεβαίως, θα διαθέτει την εταιρική ταυτότητα της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας, η οποία -όπως ανακοινώθηκε- επένδυσε πολλά εκατομμύρια ευρώ για την εξέλιξη και τη δημιουργία της.

Η X-Class προσδιορίζεται ως το «πρώτο πραγματικά πολυτελές pick-up όχημα» και προορίζεται κυρίως για τη αγορά της Ευρώπης, της Λατινικής Αμερικής, της Νότιας Αφρικής και της Αυστραλίας. Επίσης, με αυτή, η Mercedes-Benz είναι η πρώτη αυτοκινητοβιομηχανία της πολυτελούς κατηγορίας (αυτοκινήτων) η οποία ασχολείται με την εν λόγω κατηγορία.

Η παραγωγή των οχημάτων που προορίζονται για την Ευρωπαϊκή αγορά, της και τις αγορές της Νοτίου Αφρικής και της Αυστραλίας θα ξεκινήσει εντός του 2017 στις εγκαταστάσεις της Nissan στη Βαρκελώνη, ενώ το λανσάρισμά του στην αγορά της Ευρώπης προσδιορίζεται στα τέλη του έτους (2017).

Τα αυτοκίνητα για την Λατινοαμερικανική αγορά θα κατασκευάζονται στην Αργεντινή (Cordoba) και οι πωλήσεις τους αναμένεται να αρχίσουν εντός του 2018.

Σύμφωνα με τη Mercedes, το νέο πολυτελές pick-up θα προσφέρεται σε “ελκυστική τιμή”.

Το αμάξωμα έχει κοινά σχεδιαστικά στοιχεία από τα SUV μοντέλα της Mercedes-Benz ωστόσο η μορφή του κάνει ιδιότυπο και άμεσα αναγνωρίσιμο ως δημιούργημά της.

Η X-Class θα διαθέτει το ηλεκτρονικά ελεγχόμενο σύστημα τετρακίνησης «4MATIC» το οποίο έχει αναβαθμιστεί για να ανταποκρίνεται στις αυξημένες ανάγκες μεταφοράς βαρύ φορτίου, σε δύσβατο έδαφος.

Όπως έγινε γνωστό θα υπάρχει κιβώτιο υποπολλαπλασιασμού των σχέσεων όπως και η δυνατότητα να κλειδώνει τόσο το πίσω όσο και το κεντρικό διαφορικό, όποτε απαιτηθεί.

Η πολυτέλεια του εσωτερικού της X-Class θα είναι δεδομένη και σύμφωνη με τα υψηλά στάνταρ μιας Mercedes-Benz. Το επίπεδο υλικών και κατασκευής θα είναι κορυφαίο ενώ στον εξοπλισμό θα περιλαμβάνονται συστήματα που συνδράμουν τον οδηγό κατά την κίνησή του εντός και εκτός δρόμου και που συμβάλλουν στην άνετη μετακίνηση των επιβαινόντων.

Παρόλο που δεν έχουν ανακοινωθεί λεπτομέρειες η κορυφαία έκδοση της Mercedes X-Class θα είναι 6κύλινδρη και κατά πάσα πιθανότητα θα κινείται από τον diesel των 3.000 κυβικών της μάρκας. Στον αντίποδα θα υπάρχει εκτός απροόπτου ο τετρακύλινδρος πετρελαιοκινητήρας των 2.300 κυβικών που χρησιμοποιείται και στο Navara, ενώ θα υπάρχει και ένα σύνολο βενζίνης, μάλλον 2.000 κυβικών.