Το ανανεωμένο Golf έχει νέους προφυλακτήρες, προβολείς και πίσω φώτα LED. Η συνολική εικόνα είναι αναβαθμισμένη διατηρώντας τις διαχρονικές γραμμές του μικρομεσαίου γερμανικού μοντέλου.

Η ομάδα υπό τον Klaus Bischoff, Επικεφαλής Σχεδίασης της Volkswagen, σχεδίασε εκ  νέου τους προφυλακτήρες και, σε συνεργασία με τους μηχανικούς, νέους προβολείς (αλογόνου και LED), νέα πίσω φώτα LED και νέες ζάντες. Η εξωτερική σχεδίαση του Golf, που εξελίσσεται συστηματικά πάνω από 40 χρόνια, έχει προοδεύσει συνειδητά σε νέα επίπεδα. Και αυτό επειδή η επιτυχία του Golf – μαζί με την τεχνική φιλοσοφία και τις συνολικές ικανότητές του – βασιζόταν ανέκαθεν σε μία σχεδίαση που δεν περιοριζόταν απαραίτητα σε μία κατηγορία. Αυτό έκανε το Golf ένα από τα λίγα μικρομεσαία αυτοκίνητα παγκοσμίως που δεν φανερώνει το οικονομικό προφιλ του ιδιοκτήτη τους – κάτι που ενσαρκώνει και την ουσία αυτού του μοντέλου της Volkswagen, από το παρελθόν μέχρι σήμερα.

Στο μπροστινό μέρος, ο συνδυασμός της μάσκας και των προβολέων είναι το στοιχείο που προάγει το στυλ του μοντέλου σε νέα επίπεδα τελειότητας. Η κάτω χρωμιωμένη λωρίδα της μάσκας συνεχίζεται αριστερά και δεξιά σαν στοιχείο χρωμίου που επεκτείνεται μέσα από τα φώτα ημέρας LED και τους full-LED προβολείς. Οι προβολείς LED του νέου Golf, που περιλαμβάνονται στο βασικό ή προαιρετικό εξοπλισμό, ανάλογα με την έκδοση, αντικαθιστούν τους προβολείς xenon. Οι ανασχεδιασμένες θυρίδες εξαερισμού στο κάτω τμήμα του προβολέα τονίζουν το πλάτος του Golf περισσότερο από ποτέ. Η μάσκα των εκδόσεων Trendline, Comfortline και Highline υιοθετεί σχεδίαση τύπου γρίλιας, ενώ στα μοντέλα GTI και GTD και στο Alltrack, αντίστοιχα είναι τύπου πλέγματος. Ένα οπτικό πλεονέκτημα σε εκδόσεις με Adaptive Cruise Control (ACC) και /ή Front Assist με City Emergency Braking και παρακολούθηση πεζών: σε όλες τις εκδόσεις TDI, TSI, φυσικού αερίου, GTD και GTI ο αισθητήρας ραντάρ σε αυτά τα συστήματα δεν θα είναι πλέον ορατός στην εισαγωγή του προφυλακτήρα, αφού είναι κρυμμένος πίσω από το σήμα της VW στη μάσκα.

Το πίσω τμήμα επίσης αποκτά πιο ελκυστικό στυλ. Στο εξής, όλες οι εκδόσεις Golf και Golf Variant θα εφοδιάζονται με πίσω φώτα full-LED. Σε αντίθεση με άλλα φωτιστικά πίσω φώτα LED, καμία από τις λειτουργίες πίσω φώτων του Golf δεν θα χρησιμοποιεί συμβατικούς λαμπτήρες. Επίσης, η κορυφαία έκδοση πίσω φώτων full-LED  «ρέοντα» φλας. Οπτικά αυτή η έκδοση μπορεί να αναγνωρίζεται από μία ημιδιαφανή λευκή λωρίδα LED που γίνεται πορτοκαλί όταν αναβοσβήνει. Τελευταίο αλλά σημαντικό: η κορυφαία έκδοση ξεχωρίζει από μία εντυπωσιακή δυναμική οπτική μετάβαση μεταξύ πίσω φώτων LED και φώτων φρένων LED όταν ενεργοποιούνται τα φρένα. Οι εκδόσεις Comfortline και Highline θα αναγνωρίζονται από χρωμιωμένα στοιχεία στον πίσω προφυλακτήρα.

Στην ανανεωμένη του εκδοχή το γερμανικό μικρομεσαίο μοντέλο είναι πιο πλήρες από ποτέ σε όλα τα επίπεδα. Για πρώτη φορά θα διατίθεται με το Golf ο βασικός βενζινοκινητήρας με τούρμπο και άμεσο ψεκασμό: Ο 1.0 TSI αποδίδει 85 PS, ενώ υψηλή είναι για τα δεδομένα αυτής της ισχύος και η τιμή της ροπής των 175 Nm.

Κατά τη διάρκεια της χρονιάς η Volkswagen θα αναβαθμίσει τον 1.4 TSI, φτάνοντάς τον στα 1,5 λίτρα. Την αρχή θα κάνει ο 1.5 TSI Evo με 150 PS, ένας 4κύλινδρος τούρμπο βενζινοκινητήρας με μεταβαλλόμενη και διακοπτόμενη λειτουργία κυλίνδρων (ACT), αλλά και με τον αποδοτικό άμεσο ψεκασμό καυσίμου. Ο νέος TSI έχει έναν ιδιαίτερα επιθετικό χαρακτήρα, έχοντας ταυτόχρονα και πολιτισμένη λειτουργία. Η μέγιστη ροπή των 250 Nm αποδίδεται στο χαμηλό φάσμα στροφών, μόλις στις 1.500 σ.α.λ. Η τιμή της μέσης κατανάλωσης για την έκδοση με το χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων βρίσκεται στα 5,1 l/100 km (οι εκπομπές CO2 φτάνουν τα 116 g/km). Με το προαιρετικό κιβώτιο ταχυτήτων DSG 7 σχέσεων οι τιμές διαμορφώνονται αντίστοιχα στα 5,0 l/100 km και στα 114 g/km.