Τα επίσημα αποκαλυπτήρια της νέας ναυαραχίδας της εταιρείας θα πραγματοποιηθούν το Μάρτιο του 2017 στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης.

Ακολουθώντας την επιτυχημένη, πρώτη γενιά Insignia -Αυτοκίνητο της Χρονιάς 2009 με πωλήσεις που ξεπερνούν ήδη τις 900.000-, το νέο Insignia Grand Sport βασίζεται σε μία νέα αρχιτεκτονική.

Πηγή έμπνευσης για τη σχεδίασή του αποτέλεσε το Monza Concept. Αυτό ήταν το μοντέλο - πρότυπο για τους σχεδιαστές στο στούντιο, στη φάση δημιουργίας της νέας ναυαρχίδας της Opel. Αποστολή τους ήταν να αποτυπώσουν στο νέο Insignia το πολυτελές, απέριττο αλλά και αθλητικό στυλ του πρωτοτύπου.

Το μεταξόνιο έχει μεγαλώσει κατά 92 mm, αυξάνοντας την ευρυχωρία εσωτερικού προς όφελος κυρίως των πίσω επιβατών. Επίσης επέτρεψε στους σχεδιαστές να δώσουν στο νέο Insignia Grand Sport εξαιρετικές, νέες, αθλητικές αναλογίες και την εικόνα μιας γνήσιας ναυαρχίδας: δείχνοντας πολύ μακρύτερο και χαμηλότερο, διαθέτει τη λεπτή, απέριττη σιλουέτα ενός coupé και το τολμηρό στήσιμο μοντέλου ανώτερης κατηγορίας. Αυτό συνδυάζεται με κορυφαία αεροδυναμική και CD μόλις 0,26.

Στο εσωτερικό, το νέο Insignia Grand Sport ικανοποιεί τον οδηγό με ένα ποιοτικό, οδηγοκεντρικό ταμπλό και κατά τρία εκατοστά χαμηλότερη θέση καθίσματος, που προσφέρει μεγαλύτερη αμεσότητα και πιο συναρπαστική οδηγική εμπειρία.

Το Insignia Grand Sport έρχεται εξοπλισμένο με μία σειρά κορυφαίων τεχνολογιών που κάνουν την οδήγηση ασφαλέστερη, πιο ξεκούραστη και πιο άνετη από ποτέ. Βασισμένοι στο αναγνωρισμένο σύστημα προσαρμοζόμενου φωτισμού LED matrix του Astra, οι μηχανικοί της Opel έχουν ήδη εξελίξει τη δεύτερη γενιά φώτων IntelliLux LED για το Insignia: είναι ταχύτερη, ακριβέστερη και ισχυρότερη με εμβέλεια μέχρι 400 m για τη μεγάλη σκάλα. Σύστημα Διατήρησης Λωρίδας Κυκλοφορίας (Lane Keep Assist) με αυτοματοποιημένη διόρθωση διεύθυνσης, νέο σύστημα head-up display και κάμερα 360° προστίθενται σε άλλα χαρακτηριστικά όπως τα premium καθίσματα με πιστοποίηση AGR, τα εμπρός / πίσω θερμαινόμενα καθίσματα και το θερμαινόμενο παρμπρίζ και αναβαθμίζουν τα πρότυπα άνεσης του νέου Insignia. Το όχημα προσφέρει εξαιρετικά επίπεδα infotainment και συνδεσιμότητας χάρη στην τελευταία γενιά συστημάτων IntelliLink και το σύστημα προσωπικής υποστήριξης και συνδεσιμότητας Opel OnStar, που, με το λανσάρισμα του Insignia, θα προσφέρει τη νέα υπηρεσία Personal Assistant.

Σημειώστε δε ότι νέο Insignia Grand Sport είναι το πρώτο Opel με ενεργό αλουμινένιο καπό, που σε περίπτωση σύγκρουσης με πεζό, ανασηκώνεται σε χιλιοστά του δευτερολέπτου, για να αυξήσει την απόσταση από τα σκληρά εξαρτήματα του κινητήρα, βελτιώνοντας αισθητά την προστασία των πεζών.