Η μπαταρία ιόντων λιθίου 60 kWh του Opel Ampera-e αποτελείται από 288 κυψέλες διατεταγμένες σε οκτώ υπομονάδες των 30 και δύο των 24 κυψελών. Ολόκληρη η συστοιχία αποτελεί αναπόσπαστο τμήμα του κάτω μέρους του αμαξώματος, για εξοικονόμηση χώρου και εγγυημένη ασφάλεια.

Μία φόρτιση 30-λεπτών σε δημόσιο ταχυφορτιστή 50 kW DC θα προσθέσει επιπλέον αυτονομία 150 km. Η Opel προσφέρει εγγύηση έως οκτώ χρόνων ή 160.000 km για το σύστημα της μπαταρίας. Το επαναστατικό ηλεκτρικό αυτοκίνητο έχει αυτονομία 520 km μετρημένη με βάση τον κύκλο NEDC με μία γεμάτη μπαταρία.

Το Opel Ampera-e προσφέρει τα ίδια αποτελέσματα μετρημένο στον πιο ρεαλιστικό κύκλο οδήγησης WLTP (Worldwide Harmonized Light-Duty Vehicles Test Procedure): βάσει αυτής της δοκιμής, οι μηχανικοί εκτιμούν ότι μία συνδυασμένη αυτονομία WLTP φτάνει περίπου τα 380 km.

Οι πωλήσεις του Ampera-e έχουν ήδη ξεκινήσει στην Βόρεια Ευρώπη, με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 37.000€. Σημειώστε πως οι περισσότερες… προηγμένες χώρες δίνουν κίνητρα με εκπτώσεις φόρων (ακόμα και επιδοτούν) την αγορά αυτοκινήτων μηδενικών ρύπων, όπως είναι το Ampera-e!

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΜΕ ΤΟ ΝΕΟ OPEL AMPERA E