Στα χνάρια της Formula E θα βαδίσει η F1, καθώς τα grid kids θα κάνουν την εμφάνισή τους αντί των grid girls πριν την εκκίνηση κάθε Grand Prix.

  H κατάργηση των grid girls, η οποία προκάλεσε σωρεία αντιδράσεων από το κοινό του σπορ, άφησε ένα κενό, το οποίο θα έρθουν να καλύψουν τα grid kids. Τα παιδιά που θα βρίσκονται στο πλάι των 20 οδηγών λίγο πριν την έναρξη κάθε Grand Prix θα είναι αγωνιζόμενοι σε μικρές κατηγορίες της εκάστοτε χώρας, και ίσως να χρησιμοποιηθούν και για τους αγώνες της F2 και του GP3. Μάλιστα, οι γονείς των παιδιών θα έχουν πάσο για το paddock την ημέρα του αγώνα, ώστε να ζήσουν κι εκείνοι από κοντά τη μαγεία της F1. Αυτήν την πρακτική ακολουθεί ήδη η Formula E, όπως έχουμε δει και στους φετινούς αγώνες.

Ο επικεφαλής marketing της F1, Sean Bratches, δήλωσε σχετικά:

«Θα είναι μία εκπληκτική στιγμή για αυτούς τους νέους. Φανταστείτε το, να στέκονται δίπλα στους ήρωές τους, να τους βλέπουν να ετοιμάζονται, η ελίτ των ελίτ του μηχανοκίνητου αθλητισμού, να είναι εκεί, δίπλα τους σε αυτές τις πολύ σημαντικές στιγμές πριν την εκίνηση. Μία στιγμή που δεν θα ξεχάσουν ποτέ ούτε οι ίδιοι, ούτε οι οικογένειές του. Είναι μία έμπνευση για να συνεχίσουν να οδηγούν, να προπονούνται και να μαθαίνουν, ώστε να μπορούν να ονειρεύονται να βρεθούν μια μέρα σε αυτή τη θέση. Δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος να εμπνεύσουμε την επόμενη γενιά των ηρώων της Formula 1.»

                                                                                                                                                                   πηγη 4τροχοι